Saker jag alltid har med mig

Överblicksbild över dator, sladdar och andra tekniska prylar.

Innehållet i Mattias datorväska.

Det var först nu jag reflekterade över det. Nu när jag ”tvingas” värka fram en bloggpost om dagen (utmaningen #blogg100). De saker som jag alltid har med mig i (dator)väskan. Alltså inget genomtänkt koncept mer än att jag med tiden lärt mig att dessa prylar är bra, väldigt bra eller extremt bra att ha med sig vid alla möjliga tillfällen. Och därför ligger de alltid i väskan. Men för att vara en person med ambitioner om att ”härarbeta” och ”jobba hemifrån” när tillfälle ges, så tror jag att det är bra med ett mobilt kontor som klarar av de flesta situationer och tillfällen.

Nej, jag har inte med den vart jag än går dygnets alla timmar. Vi pratar huvudsakligen om jobbrelaterade förflyttningar mellan olika platser och sammanhang. Men många av prylarna har jag även med mig på fritiden.

Det händer att jag sneglar på min Goal Zero solpanelsladdare som allt som oftast ligger på hyllan i vardagsrummet. Men det finns liksom gränser även för mig… hur ofta skulle jag tvingas ladda mina prylar med solens strålar. På riktigt?

Så vad hittar vi i denna väska då?

  • 1. Macbook Pro 15´retina.
  • 2. Mini displayport to VGA adepter. Den absolut vanligaste anslutningsformen mellan en Mac och en projektor och bildskärmar i mötesrum. Där det finns Apple TV eller HDMI föredrar man oftast det. Men hur ofta är det? Och hur ofta kan man räkna med att rummet eller gruppen är utrustad med adepter. Som Macanvändare måste man alltid bära med sig sin egen.
  • 3. Laddare till iPhone 6. Ett måste. Telefonen har jag alltid i fickan och i nyckelklippan hänger en Nomad key för säkerhets skull.
  • 4. Apogee MiC. Allsidig och bra mikrofon som enkelt ansluts till Mac, iPhone och iPad. Huvudsakliga syftet är inspelning av podcast men den har använts till många andra saker också. Som ljudupptagning vid föredrag, ljudspår till videoinspelningar med mera. Inte minst vid Screencasts som jag gjort allt mer det senaste året.
  • 5. GoPro Hero 3+ Black edition. Inte allra senaste modellen men ändå mycket bra och allsidig kamera. Jag kan styra den med min iPhone, stillbilder, video, timelapse, den kan monteras överallt, tar läckra vidvinkelperspektiv, är liten, smidig, driftsäker och mycket mer. Väldigt bra komplement till mobilkameran.
  • 6. Laddsladd (USB) till GoPro.
  • 7. Xsories ”selfiepinne”. Vill dock påpeka att jag införskaffade denna långt innan ”selfiepinne” blev ett vedertaget begrepp. Ja, det ser skitlöjligt ut när man går runt med den. Men en GoPro blir en så mycket bättre kamera med möjligheter till annorlunda, kul och coola vinklar. Så det är nästan ett måste. Men bara nästan.
  • 8. Minneskortsläsare. För snabbare och bättre import av flera stora filer från GoPro´n.
  • 9. Laddsladd (USB) till min Pebble steel klocka. Behöver egentligen inte åka med i väskan. Laddar klockan en gång per vecka. Finns den i väskan slipper jag åtminstone riskera att den dör mitt på dagen.
  • 10. Extern hårddisk. Används aldrig. Vet ens inte vilka filer jag har på den om jag ska vara ärlig. Användbar? Kanske. Kanske inte.

Har du också en väska eller påse(?) med prylar som du alltid bär med dig?

Detta är inlägg nummer sex av hundra i utmaningen #blogg100. 

, , , ,

Comments are closed.