Mersmak när vi summerar #blogg100

Texten Stop på marken. I Bakgrunden åker ett fordon förbi snabbt och skapar ett rött sken.

Creative commons licensed (CC BY-NC-ND 2.0) flickr photo by Marlon Malabanan: https://www.flickr.com/photos/imarlon/

Nej, det funkar inte för oss. Att skriva varje dag i hundra dagar det vill säga. Men vi ser det inte som ett nederlag när vi hoppar av efter 32 dagar. Tvärtom. Att vara med i bloggutmaningen #blogg100 har var varit väldigt lärorikt och roligt på många sätt. Och vi har fått mersmak.

Om vi börjar i den positiva ändan så känner vi båda hur offentligheten.se som webbplats har växt och berikats av att få mer kontinuerliga uppdateringar. Vid flera tillfällen tycker vi att vi lyckats klämma ur oss ganska vettiga blogginlägg. Det är glädjande när trafiken till webbplatsen ökar och att det ramlar in några kommentarer här och där. Feedback och respons är värt väldigt mycket när man verkligen kämpar för att få tiden att räcka till.

Tiden räcker inte till trots att vi delar bördan

För det är precis vad vi fått göra. Både Petter och jag är småbarnsföräldrar, pendlar till och från jobbet, är ganska ambitiösa med våra jobb om vi får säga det själva (både på och utanför ordinarie arbetstid), vill ha ett aktivt familjeliv på fritiden, har någorlunda ambitioner om att komma ut och träna några gånger i veckan. Med det sagt så ska det också nämnas (vilket vi kanske gnällt om i podcasten också) att vi faktiskt emellanåt fått kämpa rejält för att kunna publicera ett 30 minuters podavsnitt varannan vecka! Då har man lite kläm på hur det har varit att hålla igång bloggandet 32 dagar i följd.

Nej, vi beklagar oss inte. Vi vill varken vara martyrer eller lyfta fram oss själva som extremt flitiga trots att tiden egentligen inte finns. Absolut inte. Deltagandet i #blogg100 har varit helt självvalt. Och ett jätteintressant experiment. Men det är helt enkelt orimligt för oss att ”tvinga” oss själv att publicera något nytt varje dag. Även om vi är två som delar på bördan. Och även om vi tillåtit oss själva att släppa ifrån oss väldigt enkla och smått ointressanta inlägg emellanåt. Bara för att hålla utmaningen vid liv.

Visst, hade målet bara varit att klara av att publicera något varje dag i hundra dagar så hade vi säkert löst det. Men det känns inte särskilt kul att sänka ribban hur lågt som helst. För varken din eller vår skull.

Bloggen är död, länge leve bloggen

Däremot har vi fått mersmak av bloggandet. Det är kul att skriva när man har något att komma med och när man känner att man har tid och ork till att göra en någorlunda läsvärd text. Så vi kommer garanterat att komplettera podcasten med blogginlägg även framöver. Om än inte varje dag.

Mattias och Petter hoppar härmed av utmaningen #blogg100 efter 31 inlägg. Ja, för egentligen föll vi redan efter tolv dagar men det berodde enbart på ett missförstånd mellan de båda författarna. 

, , , , ,

Comments are closed.