Första dagen på #nyttjobb

Det spelar ingen roll att man gjort det tidigare. Inte heller att man hunnit bli medelålders och generellt sett ganska trygg i sig själv och sin yrkesroll. Det ÄR lite nervöst med första dagen på en ny arbetsplats. Ja, till och med kvällen innan. Ungefär som för Alfons Åberg när han ska börja skolan (småföräldrar nickar igenkännande). Fast istället för att vara orolig för att bli retad av de stora killarna på skolgården så blev jag nervös över andra saker. Löjliga saker.

– Tänk om mina första skämt (jag tillhör dem som oftast är en glad och lite småbusig prick när man till exempel sitter och fikar) blir katastrofalt dåliga. Tänk om jag omedvetet namedroppar min gamla arbetsplats hela tiden (när jag inte ska göra det). Var fasen har jag lagt mitt tågkort!?

En oöppnad Legolåda

Givetvis måste man personalisera sin arbetsplats med lite Lego redan från början. ”Back to the future” är temat och återfinns numera på kontoret i Varberg. OBS! Byggdes inte på arbetstid 😉

Men det gick hur bra som helst. Alla hälsade glatt. Skrattade (eller åtminstone log) åt mina skämt och jag tror inte att jag petade in ett ”Falkenberg” där det borde ha varit ett ”Varberg”. Det var en riktigt trevlig och bra första arbetsdag! Mycket kaffe. Lite inläsning av policy- och strategidokument. Kvittera ut en nyckel där, pyssla och pynta en arbetsplats här. Ganska soft. Precis som det ska vara.

Det enda jag misslyckades med, och det var väl dömt från den sekund jag tänkte tanken, var att göra små noteringar med namn, titlar, funktioner och ungefärlig geografisk kontorsplacering på alla dem jag träffade och skakade hand med under dagen. Allt det där får man lära sig efterhand helt enkelt.

Detta var inlägg nummer 2 av 100 i utmaningen #blogg100 och handlar om Mattias Skoogs första arbetsdag som webbstrateg på den centrala kommunikationsenheten på Varbergs kommun.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Öppna data på handleden - en pendlades dröm - Offentligheten.se - 3 mars, 2015

    […] är inlägg nummer 3 av 100 i utmaningen #blogg100. Mattias har precis påbörjat ett nytt jobb och delar med sig av funderingar kring det. Men dessa blogginlägg kommer inte bara handla om det. […]

  2. Checklista: Validera enligt WCAG 2.0 nivå AA - 5 mars, 2015

    […] Mattias Skoog om första dagen på nya jobbet […]