”Don’t press this button”-känslan på Reddit skapar svallvågor på internet

Don not push the button

Reddit – denna gigant bland forum på nätet har nu lanserat något som de kallar för ”the button”. På /r/thebutton ligger nu en knapp och ett räkneverk som räknar nedåt. Att Reddit är stort är det ingen tvekan om. Förra månaden hade reddit 159 332 102 unika besökare som tittade på totalt 7 034 419 590 sidor. 7 miljarder sidvisningar alltså.

Knappen på reddit kan alla användare trycka på en (1) gång. Då nollställs ett räkneverk och nedräkningen på 60 sekunder startar om. Jag har dessvärre en bekännelse att göra. Jag har hängt på Reddit rätt mycket under årens lopp men aldrig haft behov av att skaffa ett konto. Men nu har jag en användare på Reddit (också). Jag upptäckte dock att jag med mitt nya konto inte får trycka på knappen i fråga. Men nu finns jag å andra sidan på reddit.

En taktik hos Reddit är givetvis att få fler att registrera ett konto, vilket är en smart strategi.

Frågan är nu; vad händer när klicken tagit slut? I skrivande stund har 188 757 användare klickat på knappen.

Edit 2015-06-05: Här är svaret

BONUSKLIPP: Do not push the red button!

, , ,

Comments are closed.