Avsnitt 9 – Bloggar här och där och everywhere

Bloggen har dödförklarats flera gånger om, men fortfarande finns den kvar och lever i allra högsta grad. Men hur började allt? Och vad kan bloggen ha för funktion i en organisation?

Medverkar gör Kent Öberg, redaktör på Utrikesdepartementet och författaren Jonas Söderström i detta avsnitt, nummer nio i ordningen, av Offentligheten.

Du kan antingen lyssna på avsnittet via Soundcloud (ovan), prenumerera på den direkt i iTunes eller i valfri podcast-app via vårt RSS-flöde. Gilla även Offentligheten.se på Facebook för senaste nytt och nästa avsnitt.

Avsnittets länkar:

, ,

2 Responses to Avsnitt 9 – Bloggar här och där och everywhere

 1. Ida 4 februari, 2014 at 11:06 #

  Jag ser fram emot att ni pratar med Jonas Söderström om ”Jävla skitsystem”. Som webbmaster i offentlig sektor får man ju ofta höra andra medarbetare klaga på olika digitala system. En del som man använder själv och har ett visst ansvar för och andra som man inte har en aning om hur de fungerar. För det mesta håller man med andra medarbetare om att t.ex. ett CMS är dåligt och då kan en viss kofliktsituation uppstå: Man är något av en ambassadör för digital teknik på sin arbetsplats, samtidigt tycker man att många av verksamhetens system är undermåliga ur användbarhetsperspektiv. Att sedan förklara att digital teknik är bra, trots att de flesta system är dåliga och att användarcentrerad design är lösningen osv. är inte alltid så lätt. Det skulle vara jättetrevligt om ni ville diskutera den här problematiken i någon kommande podcast.

  Tack för intressanta program hittills!

 2. Mattias Skoog 4 februari, 2014 at 11:14 #

  Hej ida, och tack för din kommentar. Ja, visst känner man igen sig i det du sätter fingret på här. Som webbstrateg i en kommun slits man hela tiden mellan hopp och förtvivlan när det gäller såväl externa som interna system. Kanske har du hört avsnitt 4 med Per Axbom? http://offentligheten.se/avsnitt-4-design-med-anvandaren-fokus/ eller sett/hört detta föredrag som han nyligen gjorde: http://axbom.se/ssmx

  Men det finns absolut anledning att återkomma till dessa frågor. Och inte en gång utan flera 🙂

  Tack för trevlig feedback och tveka inte att skicka in fler tips och idéer!