Avsnitt 32 – ”Mobilegeddon” och hälsan på kommuners webbplatser

Den 21:a april rullade Google ut en uppdatering av sitt sätt att ranka och organisera innehåll på internet i sina sökresultat. Men bara i mobila enheter. Det påverkar givetvis webbplatsägare i hela världen. För att överdriva ”lite” – har du inte en responsiv, mobilvänlig webbplats är du rökt. Eller förlorar i alla fall i sökresultaten.

responsiv-test

Har du kollat din webbplats i mobilen?

För att ta reda på om en webbplats möter upp de nya kraven ställda av Google har de lämpligt nog tagit fram flera verktyg för att testa detta. Google PageSpeed Insights ger dig möjligheten att testa både webbplatsens prestanda, men också dess användbarhet i mobilen (dock inte att blanda ihop med användarvänlighet). Du får också tips på vad du behöver förbättra för att få högre poäng.

På detta ämne gör Marcus Österberg ett återtåg i Offentligheten. Detta för att han precis mätt alla Sveriges 290 kommuners webbplatser och mobilvänlighet, för att därefter lista dem i en topplista. Var hamnar din kommun?

Detta och mycket mer får du avsnitt 32 av Offentligheten

Lyssna och prenumerera direkt i iTunes eller i valfri podcast-app via vårt RSS-flöde. Du kan också lyssna på vår podcast via appen Stitcher (ladda ner appen). Vad tycker du om avsnittet? Kommentera gärna här eller på vår Facebook-sida! NYHET: Offentligheten finns nu också på Twitter 🙂

Exklusivt rabatterbjudande till Offentligheten-lyssnare

Den här gången har vi dessutom fått tillgång till ett unikt rabatterbjudande på boken Intranät som skapar värde (finns också som e-bok). Lyssna på avsnittet för att få reda på vilken kod som ger dig hela 30% rabatt!. Med kapitel av Fredrik Wackå, Pierre Du Rietz, Ingrid Domingues, Oscar Berg med flera så kan det ju inte bli fel.

Länkar för avsnitt 32:

, , , , , , , , ,

Comments are closed.