Avsnitt 30 – Direktsändningskriget och tillgänglighet i ny form

Det trettionde avsnittet av podcasten spelade vi in över en lunch hemma hos Petter. Ett samtal som kom att handla om det plötsliga ”kriget” mellan två helt nya aktörer på området direktsändningar på webben, Meerkat och Periscope. Men också om vad offentlig sektor kan lära av e-handlare, webbanalys, en misslyckad namninsamlingskampanj och en märklig historia om Mattias farmors cykel som blev kändis efter en tweet. Så klart blandat med annat smått och gott från vår digitala värld.

Dessutom hyllar vi denna film från E-delegationen som belyser tillgänglighet på webben på ett ypperligt sätt:

 

Så här såg det ut när Offentligheten testade Periscope mitt under inspelningen (ni kan höra det i avsnittet):

Tilläggas bör, att vi på Offentligheten är starka motståndare till Vertical Video Syndrome. Video ska spelas in på ett sätt – horisontellt. Tyvärr tycker de nya apparna annorlunda.

Och här lyssnar du på hela avsnitt 30 av Offentligheten:

 

Givetvis kan du som vanligt lyssna/prenumerera direkt i iTunes eller i valfri podcast-app via vårt RSS-flöde. Du kan också lyssna på vår podcast via appen Stitcher (ladda ner appen). Vad tycker du om avsnittet? Kommentera gärna här eller på vår Facebook-sida!

Avsnittets länkar

 

, , , , , , , , , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Avsnitt 31 – Så optimerar du dina bilder för webben, framtidens bilar och "behind the scenes" - Offentligheten.se - 12 april, 2015

    […] Förra avsnittet av Offentligheten pratade vi en hel del om kriget mellan alla videoappar. Den här gången använde vi en av apparna, Periscope, för att ge er en inblick i hur det ser ut bakom kulliserna. Dessutom streamade vi stora delar av veckans avsnitt (inklusive lite outtakes). Vi analyserar hur Teslas digitala gränssnitt och hur det kommer att påverka oss som användare. Vi pratar också om hur man optimerar sina bilder för webben och sociala medier. Och en väldig massa mer givetvis – på pendlingsvänliga 25 minuter. Mycket nöje! […]