Avsnitt 3 – Öppna data – en evolution av offentlig förvaltning?

Offentligheten.se - Öppna dataDags för det svåra tredje avsnittet som vi ägnar åt ett av de mer trendiga ämnena i branschen just nu – öppna data. Men vad döljer sig bakom begreppet? Och vad innebär det för framtiden? Vi tar det från början. Vad är öppna data? Varför öppna data? Och hur kommer man igång?

För att få hjälp med att reda ut begreppen kontaktade vi Björn Hagström, e-strateg på E-delegationen (och Örebro kommun) och ansvarig för öppna data. Resultatet blev en, i vårt tycke, mycket intressant diskussion om potentiella användningsområden, och hur öppna data faktiskt kan komma att förändra hela vår offentliga förvaltning i framtiden.

Du kan, utöver att lyssna ovan, prenumerera på podcasten på iTunes.

Vad får du för tankar, idéer eller frågor? Diskutera gärna i kommentarerna eller på vår Facebook-sida.

Avsnittets länkar:

Fotnot: Björn Hagström var tidigare en av de ansvariga för E-delegationens webbriktlinjer som vi också snuddar vid i detta avsnittet. Från och med nu är dock Pär Lannerö projektledare och tar över arbetet. Vi hoppas kunna prata mer om webbriktlinjerna i ett framtida avsnitt.

, , , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Nya avsnitt av vår podcast Offentligheten.se - petterknutsson.se - 6 januari, 2014

    […] Mer om avsnittet på offentligheten.se  […]

  2. Avsnitt 29 – Peter Krantz om boktjuven som sprängde sig själv, öppna data och kartor i katakomberna - Offentligheten.se - 15 mars, 2015

    […] är numera CIO på Kungliga biblioteket och därför vore det också konstigt att inte prata om öppna data, eplikt och digitalisering av vårt kulturarv. Frågan som kvarstår är, varför sprängde […]