Avsnitt 20 – Creative Commons och Offentligheten fyller år

Bild av Kristiana Alexandersson (CC BY-NC-SA 2.0)

Bild av Kristina Alexandersson (CC BY-NC-SA 2.0) https://flic.kr/p/c8WruS

Dags för ett nytt avsnitt av Offentligheten! Och det är inte vilket avsnitt som helst. Dels fyller Offentligheten ett år vilket vi är mycket glada för! Dels gästas vi av den smarta Kristina Alexanderson, chef för Internet i skolan på .SE och ansvarig för  webbstjarnan.se. Hon är dessutom projektledare för Creative Commons i Sverige vilket är ämnet för veckans avsnitt!

Vad handlar Creative Commons om? Vad är möjligheterna och utmaningarna? Hur kommer man igång?

Lyssna på avsnitt 20 av Offentligheten om Creative Commons med Kristina Alexanderson!

Givetvis kan du som vanligt lyssna/prenumerera direkt i iTunes eller i valfri podcast-app via vårt RSS-flöde. Du kan också lyssna på vår podcast via appen Stitcher (ladda ner appen).

Och från oss till dig, det är fantastiskt roligt att du vill lyssna på vår podcast, TACK! Sprid gärna ordet om du tycker om vår podcast. Givetvis har den en öppen licens 🙂

Vad tycker du om avsnittet? Kommentera gärna nedan eller på vår Facebook-sida!

, , , , , ,

One Response to Avsnitt 20 – Creative Commons och Offentligheten fyller år

 1. Marcus Österberg 6 oktober, 2014 at 16:03 #

  Grattis till ett-åringen! 🙂

  Bra avsnitt många kan behöva lyssna till. Min magkänsla är att man inom offentlig verksamhet är lite rädd för att dela med sig på detta sätt. Kanske då insyn historiskt betytt att man är under illavarslande granskning? Att öppenhets-stämpla och gömma allt i arkiv är ju ungefär vad man alltid gjort men att mer aktivt uppmuntra till vidareanvändning är tydligen något helt annat.

  Har själv försökt dra mitt strå till stacken och vi tar några stapplande steg inom VGR genom att initialt skriva vår sökstrategi publikt på Github:
  https://github.com/Vastra-Gotalandsregionen/Enterprise-Search

  Att välja licens var verkligen inte en enkel sak, men förhoppningen är ju att det vi tar fram ska kunna användas av andra, särskilt offentliga aktörer.